Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat că îl sprijină pe Igor Dodon

Într-un interviu acordat postului rus de televiziune „MIR”, preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat că Moscova va continua să acorde sprijin liderului Republicii Moldova, Igor Dodon, pe fondul actualei crize din această ţară.
„Îl vom sprijini în mod necondiţionat pe preşedintele Dodon şi pe actualii săi parteneri de coaliţie, astfel ca ei să se debaraseze de acele persoane care până de curând au uzurpat puterea în R. Moldova”, a declarat Putin. Liderul rus și-a exprimat, de asemenea, convingerea sa cu privire la o soluţionare urgentă a disensiunilor interne din R. Moldova și o cooperare viitoare în interesul celor două țări.
Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a examinat, miercuri, cu ambasadorul Rusiei la Chişinău, Oleg Vasneţov, situaţia politică actuală din republică. Liderul moldovean a dat asigurări că Administrația Prezidenţială moldoveană va continua să depună eforturi pentru consolidarea parteneriatului strategic cu Rusia.
Pe 11 iunie, Igor Dodon a anunțat anularea decretului de dizolvare a Parlamentului de la Chişinău, semnat de fostul premier Pavel Filip, din cauza incompatibilității cu legea fundamentală a țării Constituția R. Moldova./vdraguta/aionescu

www.russian.rt.com – 13 iunie