Miniştrii europeni responsabili cu dezvoltarea urbană au adoptat Declaraţia de la Bucureşti

Miniştrii europeni responsabili cu dezvoltarea urbană au adoptat astăzi Declaraţia de la Bucureşti, un document care urmăreşte stabilirea unui acord politic pentru iniţierea activităţilor de dezvoltare urbană. Documentul îşi propune să continue Agenda Urbană a Uniunii Europene, despre care comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a spus că a fost unul dintre obiectivele importante ale mandatului său. Corina Creţu a vorbit şi despre un proiect care vizează viitorul cadru pentru dezvoltarea urbană, prin care fiecare stat membru să fie obligat să acorde o sumă cât mai mare direct în administrarea oraşelor.
Corina Creţu: Orașele ar trebui să fie implicate mai mult în luarea deciziilor, ar trebui să dezvolte strategii urbane integrate pentru a putea face față provocărilor economice, de mediu, dar și declinului demografic, prețurilor tot mai ridicate ale locuințelor, eficienței energetice, poluării aerului ori pentru condițiile de trai din cartierele defavorizate.

Prezent la eveniment, vicepremierul Daniel Suciu, ministru al dezvoltării regionale şi administraţiei publice, a evidenţiat eforturile constante depuse de Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene pentru finalizarea negocierilor pentru pachetul legislativ privind politica de coeziune ./csimion/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 14 iunie