Programe pentru vacanţele din sezonul estival

Sezonul estival începe cu adevărat în acest week-end pe litoralul românesc. Este minivacaţa de Rusalii, iar copiii au luat şi ei vacanţă. Vremea se anunţă frumoasă, aşa că mulţi turişti români au plecat spre mare pentru a petrece cel puţin trei zile pe litoral.
Reporter – Sorin Cealera: După minivacanţa de Paşte şi 1 Mai, românii au parte de un nou sejur pe litoral. Pot lega week-endul cu 17 iunie, ziua liberă de Rusalii. De ieri s-au ridicat restricţiile de circulaţie pe Autostrada Soarelui şi tot de ieri, peste 40 de trenuri asigură zilnic legături directe cu staţiunile de pe litoral prin programul estival Trenurile Soarelui. Aşa că primii turişti au sosit deja.
-: La mare de două-trei ori pe an. O dată cu venirea perioadei călduroase.
Reporter: Solicitările au fost numeroase. Ştefan Nicula, directorul unei agenţii de turism de pe litoral:
Ştefan Nicula: Ofertele de Rusalii au atras foarte mulţi turişti. Au fost tarife foarte bune pentru sejururi de trei-patru nopţi.
Reporter: În Mamaia, la un hotel de trei stele, un sejur de trei nopţi cu demipensiune pentru două persoane este 765 de lei. Hotelierii s-au pregătit şi cu programe atractive. Elena Oprea, manager de vânzări la un hotel de patru stele din Mamaia:
Elena Oprea: Am lansat la începutul anului un pachet de Rusalii. Cazare în cameră dublă cu mic dejun, cu acces la un parc de aventură din Neptun, cu acces la Delfinariu şi miocrorezervaţie, un tur pietonal al centrului vechi.
Reporter: Pentru cei care vor să admire obiectivele turistice ale Constanţei de la înălţimea unui autobuz etajat, de astăzi se deschide linia estivală City Tour care conectează oraşul cu staţiunea Mamaia. Plajele sunt şi ele pregătite să-i primească pe turişti. Apa mării s-a încălzit şi are în jur de 26 de grade, iar temperaturile vor ajunge la maxime de 30 de grade pe întregul litoral./lazard/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (15 iunie)