Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, la Palatul Cotroceni, pe procurorul general al Statelor Unite, William Barr

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit astăzi, la Palatul Cotroceni, pe procurorul general al Statelor Unite, William Barr. A exprimat aprecierea şi sprijinul puternic ale Statelor Unite pentru poziţia fermă şi eforturile preşedintelui Klaus Iohannis în susţinerea statului de drept, combaterea corupţiei şi consolidarea unui sistem judiciar independent, corect şi transparent, în beneficiul cetăţenilor, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Şeful statului a evocat la rândul său recentul vot pentru alegerile europarlamentare şi pentru referendumul pe teme legate de justiţie, care a demonstrat că românii sunt profund ataşaţi de valorile democratice şi înţeleg importanţa unui sistem de justiţie independent şi eficient, fără de care nu poate exista o democraţie funcţională, se mai arată în comunicat.

Procurorul general al Statelor Unite a avut o întrevedere şi cu premierul Viorica Dăncilă. Ea a arătat că executivul român este angajat să găsească cele mai bune soluţii pentru continuarea reformei justiţiei şi a legislaţiei penale, în acord cu angajamentele internaţionale ale României, dar şi cu recomandările din cadrul MCV, ale Comisiei de la Veneţia sau ale GRECO, precum şi cele ale Statelor Unite, se precizează într-un comunicat de la Guvern./roprea/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 18 iunie