Atenţionări cu cod portocaliu de grindină şi vijelii în mai multe judeţe din ţară

Realizator: Instabilitatea atmosferică s-a menţinut şi astăzi. Meteorologii au emis numeroase atenţionări de vreme severă pe intervale scurte de timp. În următoarea jumătate de oră sunt în vigoare atenţionări cu cod portocaliu de grindină şi vijelii în judeţele Timiş, Iaşi, Dâmboviţa şi Prahova, precum şi cu cod galben în municipiul Bucureşti.
Între zonele afectate de capriciile vremii se numără şi judeţul Suceava, de unde vine, acum, în direct cu mai multe informaţii corespondentul RRA, Mihaela Buculei. Bună seara!

Reporter: Bună seara. Județul Suceava este sub avertizare cod galben de furtuni, iar în zona muntoasă înaltă a județelui a fost emis cod portocaliu de furtună. Au fost avertizate, în special, localitățile din zona Vicov, Marginea, Straja, Moldovița, Brodina, Putna, Gălănești și Sucevița. Urmăre a fenomenelor meteo periculoase trenul accelerat Galați- Cluj Napoca a fost oprit în Gara Gura Humorului, după ce doi arbori au căzut pe calea ferată în localitatea Bucșoaia. Echipele de intervenție ale CFR au acționat pentru îndepărtarea celor doi arbori căzuți pe calea ferată, iar trenul Galați – Cluj Napoca a staționat circa 50 de minute în care au Gura Humorului. Tot din cauza vremii nefavorabile cursa de astăzi Memmingen-Suceava a fost deviată la Sibiu. Piloții au luat decizia să nu treacă munții întrucât era furtună și au preferat să se îndrepte spre aeroportul din Sibiu. Județul Suceava se află în continuare sub un nou cod galben, avertizare valabilă până pe 22 iunie ora 3:00.

Realizator: 35 de judeţe sunt până mâine dimineaţă la ora 3:00 sub cod galben de furtuni. În Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, Moldova, în cea mai mare parte a Olteniei, în nordul Munteniei şi al Dobrogei, vor fi perioade cu ploi torenţiale, descărcări electrice, intensificări de vânt, vijelii şi grindină. Meteorologii au prelungit şi informarea de instabilitate atmosferică şi disconfort termic în cea mai mare parte ţării, până duminică seara la ora 23:00./pvelisar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 21 iunie)