Bucureşti FM – premii dăm, premii primim

  • Final apoteotic pentruUndercover – Bătălia trupelor

Cel mai original concurs destinat trupelor de cover iniţiat şi produs de Bucureşti FM în Bucureşti Mall Vitan şi-a desemnat câştigătorul!

Compania 7 a ieşit victorioasă din bătălia muzicală cu Trupa Feelings, câştigându-şi astfel locul în playlistul Bucureşti FM! Călin Goia şi Cornel Ilie i-au acordat voturile, în primul rând pentru creativitate, dar şi pentru modul în care a înţeles să facă cover-uri. Finaliştii de la Feelings au fost foarte aproape de primul loc, cucerind publicul cu prestaţia şi energia lor.

Cu ajutorul unui decibelmetru, Marius Stoica şi Răzvan Petre, prezentatorii show-ului şi matinaliştii BeFM, au măsurat reacţia publicului.

„Au avut o energie extraordinară. Compania 7 au fost surprinzători în modul cum au reorchestrat melodiile. Feelings au facut un show extraordinar, au fost impecabili. Ambele trupe merită să câştige cu brio. Am încercat să fac o departajare, am ales după cum au făcut acele cover-uri. Am analizat sistematic lucrurile. Ambele trupe sunt câştigătoare. Recomandarea mea ar fi să facă piese originale. Trebuie să apară cu piesele lor originale, dincolo de cover-uri”, a spus Călin Goia.

”De acord cu Călin. La cele spuse de el, aş adăuga faptul că am fost surprins de nivelul celor două trupe. Nu mă aşteptam să se implice atât de mult în a crea momentul din finală. Recomandarea mea ar fi să înveţe unii de la ceilalţi. Sunt convins că o să ascultam şi piese proprii de la ei. De la fiecare dintre cele două trupe, aşa cum au cântat piesele noastre, ar trebui să învăţăm ceva”, a adăugat Cornel Ilie.

Două ore de show live, public care a umplut până la refuz zona Carusel a Bucureşti Mall Vitan, aplauze, urale, emoţii, entuziasm şi un concert Vunk de zile mari, aşa a arătat finala unui proiect despre care Cornel Ilie a spus: „Aceasta este una din cele mai bune campanii derulate de un radio. Pentru că ajută artiştii… iar radiourile nu prea ajută artiştii! Aplauze pentru Bucureşti FM!”

Timp de 5 săptămâni, în Bucureşti Mall Vitan, 10 trupe s-au „duelat” pentru câştigarea Undercover – Bătălia trupelor. Câştigătorul va intra cu o piesă proprie în play-list-ul Bucureşti Fm. În urma like-urilor primite pe Instagram-ul BFm, s-au calificat în finală Compania 7 şi Feelings. Aplauzele şi încurajările publicului au decis la limită în favoarea trupei Feelings, alegerile lui Călin şi Cornel înclinând balanţa către Compania 7.

Felicitări învingătorilor şi trupelor (Heavy Rotation, No Stress Band, Special Guest Orchestra, Compania 7, Soundwaves, Stereo Boulevard, Tonic Band, Friends, Feelings, Time Out) care au acceptat provocarea BucureştiFm şi au oferit fanilor şi ascultătorilor BeFM show-uri de excepţie.

*

  • Premiu pentruMaria Gheorghiu

Maria Gheorghiu, redactor Bucureşti FM, a primit distincţia Tot ce-i românesc nu piere! în cadrul Galei Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România pentru ediţia din cadrul seriei de emisiuni Întâlniri Capitale în care a fost invitat George Simion – fondatorul Platformei Unioniste Acţiunea 2012. Acesta a organizat sute de manifestări publice pentru realizarea unităţii naţionale, a înfiinţat Alianţa pentru Centenar şi Marşul Centenarului, în care unioniştii au străbătut pe jos 1.300 km, purtând mesajul Unirii de la Alba Iulia la Chişinău, trecând prin toate locurile simbolice pentru România.

Concursul profesional al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România pentru realizările anului 2018 a înregistrat peste 100 de participanţi pentru domeniile: online, presă scrisă, reviste şi cărţi de publicistică sau producţii de radio şi televiziune. Juriile constituite din personalităţi marcante ale jurnalismului şi oameni de cultură au selectat cele mai reprezentative lucrări, sub genericul competiţiei Tot ce-i românesc nu piere!

Gala festivă a avut loc în studioul 2 al TVR, evenimentul urmând a fi difuzat în programele televiziunii publice începând cu 6 iulie.