O corespondenţă amoroasă a lui Charles Aznavour va fi scoasă la licitaţie

Scrisori, cărți poștale, telegrame … Corespondența sentimentală a lui Charles Aznavour adresată între 1958 și 1964 unei iubiri din tinereţe va fi licitată vineri, a anunțat casa de licitații Cornette de Saint-Cyr. Datate din Veneția, Atena, Rio, Moscova, Montreal, Roma, New York sau Istanbul, 42 de scrisori, 9 cărți poștale și mai multe telegrame, reprezentând 118 pagini manuscrise, sunt estimate între 30.000 și 40.000 de euro.
Mai degrabă discret cu privire la viaţa sa particulară şi la relaţiile sale amoroase, inegalabilul cântăreţ francez, decedat pe 1 octombrie 2018 la vârsta de 94 de ani, a trăit mai bine de jumătate din viaţă alături de cea de-a treia soţie a sa, Ulla.
„Acesta este un remarcabil și minunat set de scrisori de dragoste ale cântăreţului din perioada de la începutul gloriei sale către o frumoasă tânără. Charles Aznavour i-a scris pentru a-i spune că se gândește la ea, pentru a-i vorbi despre activitatea sa, despre oboseala, diferențele de fus orar, turneele sale, despre nimicuri, despre viață …”, subliniază expertul Olivier Devers. Casa de licitații Cornette de Saint-Cyr a fost însărcinată cu această vânzare chiar de către destinatara acestor scrisori, Claude Maissiat, care, la vârsta de 20 de ani, l-a întâlnit pe Charles Aznavour în culisele scenei de la Alhambra, în 1958.
Această corespondență va fi expusă accesului liber al vizitatorilor miercuri și joi între orele 11:00 și 18:00 pe Avenue Hoche din Paris./rcostea/ddaniela

(www.lefigaro.fr – 25 iunie)