Proiecte legislative ale PNL

Biroul Executiv al PNL a adoptat un proiect legislativ privind revizuirea Constituţiei în urma referendumului din 26 mai, proiect care prevede şi interdicţia de a candida pentru Parlamentul României şi legislativul european persoanelor condamnate. Anunţul a fost făcut de liderul partidului, Ludovic Orban, la finalul şedinţei de astăzi.
Ludovic Orban: Am luat decizia de a mandata liderii grupurilor parlamentare ai PNL să demareze dialogul şi discuţiile cu grupurile parlamentare, cu grupurile care reprezintă partidele politice care au semnat pactul iniţiat de preşedintele României pentru consolidarea parcursului european al României, dar de asemenea vom discuta si cu celelalte grupuri parlamentare pentru a face ceea ce aşteaptă românii de la noi, şi anume să operăm acele modificări constituţionale care sunt practic rezultatul actului de voinţă al cetăţenilor români.
Realizator: Biroul Executiv al PNL a adoptat si propunerile pe care reprezentanţii partidului le vor susţine în comisia specială care pregăteşte un proiect legislativ privind votul în diaspora, respectiv introducerea votului prin corespondenţă la alegerile europarlamentare şi la prezidenţiale, votul prelungit şi suplimentarea numărului de secţii de votare în afara ţării. Şi tot astăzi, Violeta Alexandru a fost desemnată să preia interimar conducerea organizaţiei Bucureşti a PNL./lazard/fcostea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (25 iunie)