O navă umanitară olandeză, la bordul căreia se afla 42 de migranţi, aşteaptă să acosteze într-un port italian

O navă umanitară olandeză aşteaptă de 14 zile să acosteze într-un port italian. La bordul navei se afla 42 de migranţi, care sunt nevoiţi să suporte temperaturi de peste 36 de grade Celsius.
Din capitala Italiei, relatează Elena Postelnicu:
Reporter: După verdihtul CEDO, care a respins ieri solicitarea echipajului navei olandeze, Sea-Watch 3, de a aconsta în portul Lampedusa, în vecinătatea căruia se află de 14 zile, comandantul, o femeie, amenință că va încălca interdicția, considerând că viețile celor 42 de migranţi de la bordul navei sale sunt mai importante decât orice fel de joc politic. Avocații navei umanitare olandeze susțin că nu are logică decizia Curţii prin care Italia nu are nicio obligație de a oferi un port acestora refugiați, în schimb trebuie doar să garanteze livrarea de alimente și apă și să asigure tratamentele medicale necesare persoanelor de la bord.
‘Nu mai putem. Suntem ca într-o închisoare. Ajutați-ne să dedarcăm cât mai repede, să coborâm din această bancă. Suntem obosiți și epuizați” – sunt semnalele de alarmă ale migranţilor, transmise prin tot felul de înregistrări video, în vreme ce vicepremierul şi ministrul de interne, Matteo Salvini, continuă să rămână fermă în deciziile sale: nu vor debarca nici de Crăciun!/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (26 iunie)