Preşedintele USR, Dan Barna, a criticat prevederile noului Cod administrativ

Preşedintele USR, Dan Barna, critică Guvernul pentru că a aprobat, ieri, zece ordonanţe de urgenţă pe care le-a inclus pe ordinea de zi suplimentară, printre care şi cea referitoare la Codul administrativ. Dan Barna a atras atenţia că această ordonanţă de urgenţă vine în contextul în care un proiect legislativ cu conţinut similar a fost aprobat de Parlament şi declarat ulterior neconstituţional. Liderul USR a criticat prevederile noului Cod administrativ:
Dan Barna: Din acest moment, în urma efectelor prevederilor din Codul administrativ, fiecare judeţ, fiecare autoritate locală devine o mică feudă la dispoziţia aproape discreţionară a preşedintelui de Consiliu Judeţean sau a primarului şi, în plus, i se pun la dispoziţie şi resursele care să fie prăduite. Practic, fiecare primar care are vremelnic o majoritate va putea să dispună de patrimoniul comunităţii fără niciun fel de delimitare absolut necesară. Repet, vorbim de bunurile locale.
Realizator: USR îi va solicita Avocatului Poporului să atace la Curtea Constituţională Codul administrativ adoptat ieri de Guvern, ne-a transmis redactorul Radio România Actualităţi, Andrei Şerban./ilixandru/fcostea

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (26 iunie)