Bucureştiul va avea în acest an un buget diminuat cu peste 600 de milioane de lei

Capitala va avea în acest an un buget diminuat cu peste 600 de milioane de lei, în urma rectificării negative aprobate, ieri, de consilierii municipali.

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat că această rectificare se impunea, pentru că primăria a primit mai puţini bani de la Guvern. Gabriela Firea a spus, însă, că este asigurată continuitatea serviciilor publice.

Gabriela Firea: Sub nicio formă nu s-au făcut tăieri, rectificări negative, pentru transportul public în comun, pentru apă caldă și căldură, deci termoficare, spitale, consolidări. Dimpotrivă, bugetul sănătății – bugetul ASSMB – crește cu 51 de milioane de lei, bugetul pentru subvenția pentru termoficare crește de asemenea cu 162 de milioane de lei şi sunt și alte creșteri semnificative. Este adevărat, a trebuit să prioritizăm cheltuielile pentru celelalte instituții, dar sub nicio formă cele care ar bloca orașul.

Reporter: Consilierul PNL Ciprian Ciucu a subliniat că este a doua rectificare bugetară propusă de primarul general, ceea ce denotă, în opinia sa, o slabă planificare a bugetului, iar investiţiile în infrastructură nu se vor mai realiza.

Ciprian Ciucu: Investițiile în București stagnează de ani de zile, nicio investiție nouă semnificativă nu a apărut în ultimii trei ani de zile, despre spital municipal cu 2.500 de paturi nu mai poate fi vorba, despre sală polivalentă nu mai poate fi vorba. Deci nu mai poate fi vorba de niciun fel de proiect semnificativ de infrastructură în acest moment./schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 27 iunie