NOVINI: Citricele, fructele cu cele mai multe beneficii pentru sănătate

Citricele pot fi considerate fructele cu cele mai multe beneficii pentru sănătate. Lămâile, lime-ul, portocalele, grapefruit-ul, mandarinele sunt o sursă excelentă de vitamina C, un nutrient care întăreşte sistemul imunitar şi menţine pielea netedă şi elastică.

Citricele conţin o cantitate importantă de potasiu, fosfor, magneziu şi cupru, peste 60 de varietăţi de flavonoide, carotenoide şi uleiuri esenţiale şi au multiple beneficii pentru sănătate. Fibrele din aceste fructe contribuie la îmbunătăţirea sănătăţii digestive şi favorizează scăderea în greutate. Portocalele sunt deosebit de bogate în fibre solubile care ajută la scăderea nivelului de colesterol.

În comparaţie cu alte fructe şi legume, citricele sunt unice prin faptul că au o proporţie mai mare de fibre solubile faţă de insolubile. Citricele au un conţinut scăzut de calorii, fiind o alegere bună pentru persoanele care doresc să piardă din kilogramele în exces. De asemenea, consumul acestor fructe poate reduce riscul de calculi renali./ddaniela

www.novini.bg – 28 iunie