Spanacul determină muşchii să crească

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Liberă din Berlin care au studiat compoziţia spanacului au susţinut că beneficiile acestei legume asupra organismului sunt extraordinare. Potrivit rezultatelor, spanacul conţine Ecdysterone, un steroid anabolizant natural.

Cercetătorii cred că efectul acestui hormon este atât de puternic, încât sportivilor ar trebui să li se interzică să consume spanac în cantităţi mari. Un studiu efectuat pentru Agenţia Mondială Anti-Doping demonstrează rezultate de trei ori mai bune  în activitatea fizică a persoanelor care au primit capsule cu Ecdysterone în timpul unei sesiuni de antrenamente de 10 zile, comparativ cu cei care au primit un placebo.

Oamenii de ştiinţă au fost surprinşi de efectele puternice ale steroidului anabolizant, care oferă putere şi determină muşchii să crească. Consumul de spanac este foarte sănătos pentru întregul organism, datorită conţinutului său de fier, fibre, vitaminele A, C, K, potasiu, mangan, magneziu, cupru, zinc, omega-3, acizi graşi esenţiali./ddaniela

www.dnesplus.bg – 28 iunie