RADIO FRANCE INTERNATIONALE: George Ciamba: Rezultatele Președinției României la Consiliul UE au fost peste așteptări

În mandatul la Președinția Consiliul UE, România a închis 90 de dosare legislative.

Rezultatele Președinției României la Consiliul UE au fost peste așteptări. O spune pentru Mediafax ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, în ziua în care se încheie mandatul României la Președinția Consiliului UE.

Oficialul subliniază că momentul alegerilor europene, care inducea, la începutul mandatului, o stare de incertitudine, a avut, până la urmă, un impact pozitiv.

S-a reușit în cele din urmă adoptarea unei noi Agende Strategice a UE pentru perioada 2019-2024 mult mai ambițioasă decât așteptările inițiale.

În mandatul la Președinția Consiliul UE, România a închis 90 de dosare legislative, arată datele preliminare. Printre dosarele încheiate se află setul de măsuri în vederea combaterii discriminării, finalizarea discuţiilor pe Directiva Gaze Naturale şi actualizarea legislaţiei copyright.

Pe 21 iunie, Klaus Iohannis a afirmat, înaintea participării la Summit-ul liderilor europeni de la Bruxelles, că mulţi se aşteptau ca România să fie mediocră, la începutul Preşedinţiei la Consiliul UE, însă în această perioadă au fost încheiate 90 de dosare, ceea ce arată „nu numai intensitatea şi cantitatea muncii noastre, ci şi calitatea”.

Andreea Pietroşel

https://www.rfi.ro/politica-112622-george-ciamba-rezultatele-presedintiei-romaniei-la-consiliul-ue-au-fost-peste/

RADIO FRANCE INTERNATIONALE, 30 iunie 2019