Procurorul general interimar, Bogdan Licu, nu contestă hotărârea de adopţie a Sorinei

Realizator: Arina Petrovici – Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a declarat că nu contestă hotărârea de adopţie a Sorinei, ci consideră că nu au fost respectate toate drepturile copilului în timpul procedurilor. Şeful Ministerului Public a arătat că toate demersurile sale judiciare au fost facute în plan civil.
Procurorul general Bogdan Licu: Interesul superior, care trebuie protejat, este interesul copilului. Modul cum s-a acţionat, faptul că la fond s-a respins adopţia, ulterior s-a aprobat, /toată/ împrejurarea ca atare, familia din care a fost scoasă minora, după aceea s-a prezentat că au fost luate în plasament două fetiţe în aceeaşi perioadă. Ele au crescut împreună. Pentru Sorina cealaltă fetiţă era sora ei şi uneori ştiţi că legăturile între fraţi sunt mai puternice la o anumită vârstă decât legătura între copii şi părinţi. Toate acestea m-au făcut să iau această hotărâre, să fac acest demers. Nu contest hotărârea de adopţie şi din punctul meu de vedere am considerat că nu au fost respectate toate drepturile copilului în acea procedură şi din această cauză am cerut revizuirea.
Realizator: Reporterul RRA, Diana Surdu, reaminteşte că procurorul general al României a formulat o cerere de ordonanţă preşedinţială adresată Tribunalului Mehedinţi prin care a solicitat interzicerea părăsirii teritoriului României de către Sorina. De asemenea, Bogdan Licu a formulat o cerere de revizuire a sentinţei prin care a fost încuviinţată adopţia şi a cerut suspendarea executarii sentinţei. Astăzi, Curtea de Apel Craiova a decis strămutarea acestui dosar de la Tribunalul Mehedinţi la Tribunalul Olt. Tot, astăzi, Inspecţia judiciară a propus suspendarea procurorul Maria Piţurcă, cea care a intervenit în cazul fetiţei de opt ani, până la finalizarea anchetei./ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 2 iulie)