Vizită la Roma a preşedintelui rus, Vladimir Putin

La Roma, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, discută, la această, oră, cu omologul său italian, Sergio Mattarella, după ce a fost primit la Vatican, într-o audienţă privată, de Papa Francisc. Mai multe informaţii ne oferă corespondenta Radio România Actualităţi Elena Postelnicu.

Reporter: Întâlnirea dintre președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, şi Papa Francisc a început cu o călduroasă strângere de mână. Este pentru a treia oară când cei doi lideri au ocazia să discute cu ușile închise.

Şi de această dată Putin a ajuns cu o întârziere de o oră, ceea ce nu se întâmplă prea des la audiențele private ale suveranului pontif. După aproximativ o oră și jumătate, liderul de la Kremlin a plecat spre Palatul Quirinale, unde discută la această oră cu președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella, după care se va deplasa la Palatul Chigi, unde se va întâlni cu premierul Giuseppe Conte, pentru ca în jurul orei locale 19:00 să intervină în cadrul forumului de dialog italo-rus al societății civile organizat la Ministerul de Externe din Roma.

Seara se va încheia cu o discuție privată cu liderul formațiunii Forza Italia, Silvio Berlusconi, dar și cu o întâlnire înainte de cină cu vicepremierii Matteo Salvini și Luigi di Maio./ovidiu/gioan

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 4 iulie