Ministerul de Interne a luat măsuri speciale pentru asigurarea ordinii publice în sezonul estival

Ministerul de Interne a luat măsuri speciale pentru asigurarea ordinii publice în sezonul estival. Angajaţi de la mai multe structuri au fost detaşaţi pe litoral, astfel încât turiştii să îşi petreacă vacanţa în siguranţă. Daniela Mănuţă relatează:

Reporter: Peste o mie de pompieri din 23 de judeţe ale ţării se află pe litoralul românesc pentru a suplimenta efectivele de salvatori pe întreaga perioadă a sezonului estival. O atenţie deosebită este acordată misiunilor de răspuns la situaţii ce pot apărea pe autostrăzile A2 şi A4, astfel că în fiecare weekend mai multe echipaje de pompieri asigură intervenţiile în situaţii de urgenţă, inclusiv cele medicale, pe tronsoane prestabilite, cu personal şi tehnică din judeţele Călăraşi, Constanţa, Ialomiţa şi Bucureşti-Ilfov.

Şi poliţia română a luat măsuri suplimentare, astfel că până pe 4 septembrie peste 180 de poliţişti sunt delegaţi în judeţul Constanţa. Oamenii legii vor desfăşura activităţi pentru combaterea infracţionalităţii stradale, traficului şi consumului de droguri, prostituţiei şi proxenetismului.

De asemenea, vor derula mai multe campanii pentru informarea turiştilor cu privire la prevenirea furturilor din camerele de hotel, din autoturisme, de pe plajă, a dispariţiilor de minori şi de prevenire a conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice./aburtica/gioan

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 8 iulie