Escala navei-școală „Mircea” în Portugalia

Cel mai longeviv ambasador al României pe mările și oceanele lumii, nava-școală „Mircea” reface marșul istoric, din anul 1939, pentru a marca 80 de ani de la intrarea în serviciul Marinei Militare Române. Velierul a plecat, la sfârșitul lunii iunie, din portul german Hamburg, locul în care a primit certificatul de naștere, iar până la Constanța are planificate escale în porturile în care a acostat, pentru prima dată, în urmă cu opt decenii, respectiv în Southampton (Marea Britanie), Lisabona (Portugalia), Valetta (Malta) și Istanbul (Turcia).

Nava-școală „Mircea” va acosta, în perioada 12-15 iulie 2019, în portul Lisabona, la Terminalul Pasageri (Cais do Porto de Lisboa – Terminal de Passageiros da Rocha do Conde Óbidos, cabeços 56/60), unde va putea fi vizitată de populația civilă sâmbătă, 13 iulie și duminică, 14 iulie, în intervalele orare 10.00-13.00 și 15.00-18.00.

De la începutul lunii mai când a plecat din țară, velierul a făcut, până acum, escale în nouă porturi europene și a fost vizitat de peste 12.000 de persoane, precum și de oficialitățile statului român din Italia, Spania, Franța, Olanda, Germania și Marea Britanie.

(Statul Major al Forţelor Navale – 11 iulie 2019)