Număr mare de comenzi pentru Şantierul Naval de la Mangalia

Şantierul Naval din Mangalia nu duce lipsă de comenzi, după ce a fost preluat de grupul olandez Damen. Printre acestea, modernizarea navei Perseus, cel mai mare spărgător de gheaţă din România. Conducerea şantierului a anunţat creşteri semnificative de personal în următoarele luni, după cum transmite corespondentul RRA, Maria Măndiţă.
Reporter: Din momentul cumpărării Şantierului de la Mangalia de către grupul Damen, unitatea și-a crescut cu 370 numărul de angajați – spune Chris Groninger, directorul Unității Navale de la Mangalia.
Chris Groninger: Când am început activitatea, acum aproape un an, aveam 1.600 de angajați. Astăzi avem aproape 2.050 şi intenţionăm să creştem până la sfârşitul anului la 2.500 de angajaţi. Şi anul viitor vom creşte până la aproximativ 3.000.
Reporter: Creşterea numărului de angajaţi vine ca urmare a numărului mare de comenzi pe care le are Şantierul Naval de la Mangalia, unde în următoarele zece zile începe o nouă lucrare, de modernizare a spărgătorului de gheață Perseus, aparținând A.F.D.J. Galați, pentru care vor fi mobilizați între 300 și 400 de angajați. Din acest motiv nu este exclus nici ca o parte din angajații Şantierului Naval Damen de la Galați să fie transferată temporar la Mangalia. În prezent Şantierul Naval din Mangalia are antamate contracte pentru construcția a patru noi nave, din care una pentru mineritul la adâncime de diamante, care va opera în largul Namibiei, două feriboturi destinate unei companii de profil din Canada și un mega yacht de croaziere în jurul lumii pentru o companie din Norvegia./atataru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 14 iulie