Prăjitură cu crema speculoos şi fructe

Biscuiţii cu speculoos, care sunt foarte populari prin Ţările de Jos, cu aromă de scorţişoară şi cuişoare, sunt la baza acestei prăjituri inventate pentru a o lua cu noi în vacanţă, la mare! Am înlocuit făina cu biscuiţii măcinaţi, aceasta a fost marea idee. Am procedat în felul următor:

5 ouă
5 linguri de zahăr brun
3 linguri de cremă speculoos (care se găseşte în supermarketuri)
6 linguri biscuiţi speculoos măcinaţi
200 grame caise şi 50 grame afine (aiurea, am pus după ochi)

Ouăle se separă, albușurile se bat spumă tare, se adaugă zahărul brun și se mai bate o dată totul cu mixerul exact ca la bezea. Se adaugă gălbenușurile și biscuiții măcinați, iar la final, crema speculoos (nu se bate cu mixerul, se amestecă cu mișcări ample, ca să nu se lase aluatul)

Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se așează deasupra caisele tăiate felii și afinele. Se dă la cuptor la foc mediu până trece testul scobitorii.

Poftă bună!

Daniela Sîrbu