Remanierea Guvernului va fi decisă pe 15 iulie, la Comitetul Executiv Naţional al PSD

Remanierea Guvernului va fi decisă mâine, la Comitetul Executiv Naţional al PSD – spune premierul Viorica Dăncilă. Ea a anunţat ieri, la Călăraşi, că a fost analizată activitatea a opt miniştri din cabinetul pe care-l conduce, fără să spună care sunt cei vizaţi. Corespondentul Radio România Actualităţi, Mădălin Sofronie, explică:
Reporter: Premierul Viorica Dăncilă a precizat că va face propuneri cu privire la miniştrii care urmează să fie remaniaţi, însă o decizie în acest sens va fi luată în cadrul Comitetului Executiv.
Viorica Dăncilă: Vor fi remanieri. Am făcut evaluarea pe opt ministere. După ce o să prezint această evaluare în Comitetul Executiv Naţional, vom hotărî împreună ce miniştri sunt remaniaţi, ce miniştri nu sunt remaniaţi, bineînţeles la propunerea primului-ministru.
Reporter: Totodată, prim-ministrul Viorica Dăncilă a prezentat şi câteva dintre criteriile în baza cărora a evaluat miniştrii aflaţi în subordinea sa.
Viorica Dăncilă: Este o evaluare care a ţinut cont de mai multe criterii, şi din punct de vedere al programului de guvernare, şi din punct de vedere al eficienţei, şi din punct de vedere al comunicării, şi din punct de vedere al deplasărilor în teritoriu, sunt numai câteva criterii pe care le-am avut în vedere.
Realizator: În ceea ce priveşte candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, premierul a precizat că acesta va fi ales în funcţie de sondaje şi de analizele interne. Liderul social-democrat Viorica Dăncilă a declarat ieri că reprezentantul formaţiunii va ajunge cu siguranţă în al doilea tur de scrutin, dar că pentru a câştiga are nevoie de sprijinul întregului partid./avladucu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 14 iulie