Remanierea guvernului se decide astăzi în BEx al PSD, iar la finalul şedinţei premierul Dăncilă ar urma să anunţe ce miniştri nu au trecut evaluarea şi vor pleca, aşadar, din executiv. Pe lista care va fi dezbătută de liderii social-democraţi ar fi opt nume, iar PSD ar urma să discute şi despre o resptructuarea cabinetului Dăncilă, dar şi despre candidatul partidului la alegerile prezidenţiale. Ne dă acum mai multe informaţii Anca Suciu:
Reporter: Să ştii că sunt opt miniştri analizaţi. Încă se fac analize la PSD şi inclusiv la ALDE, şi ei au o şedinţă astăzi, şi la finalul acestor analize ar urma o serie de miniştri să fie remaniaţi.
Astăzi, din informaţiile pe care le avem, ar urma să fie înlocuiţi: ministrul de interne, Carmen Dan cu Nicolae Moga, senator al PSD de Constanţa, dar şi Teodor Meleşcanu, ministrul de externe, cu Ramona Mănescu, fost europarlamentar. Acestea sunt numele care cel mai probabil nu vor fi întoarse în urma şedinţelor de astăzi, atât de la PSD, cât şi de la ALDE. Plecarea lor a fost cerută şi de preşedintele României, Klaus Iohannis.
Lista neagră, însă, a miniştrilor este mult mai lungă. În acest moment sunt câteva semne de întrebare puse în dreptul ministrului educaţiei, Ecaterina Andronescu. S-a discutat cu un prtofesor universitar. În acest moment premierul vrea să vadă şi care este reacţia liderilor din teritoriu. De asemenea, o problemă o are şi ministrul justiţiei, Ana Birchall. Sunt social-democraţi care fac presiuni asupra ministrului justiţiei ca aceasta să plece din fruntea instituţiei, tocmai pentru că ea s-a exprimat, în urma criticilor venite din partea GRECO, că Secţia specială ar putea fi desfiinţată, iar social-democraţii nu îşi doresc acest lucru. Dincolo de asta, Ana Birchall în acest moment ştim că a scăpat de remaniere. Anton Anton este susţinut de cei de la ALDE. Activitatea ministrului energiei nu a fost pe placul colegilor nici de la ALDE, nici de la PSD. Ar putea fi şi el remaniat. Au scăpat de remaiere însă Răzvan Cuc, ministrul transporturilor, şi de asemenea, Bogdan Trif, ministrul turismului, şi Petre Daea, ministrul agriculturii./lazard/pvelisar

DIGI 24 (15 iulie)