Simona Halep a adus Trofeul feminin de la Wimbledon la Bucureşti

Simona Halep, câştigătoarea Turneului de tenis de Mare Şlem de la Wimbledon, a ajuns în urmă cu aproximativ o jumătate de oră în urmă la Bucureşti, pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni. Cu trofeul în braţe, ea a ţinut să mulţumeasă familiei, tuturor antrenorilor pe care i-a avut de-a lungul carierei, echipei actuale, federaţiei şi tuturor celor care au susţinut-o la finala de sâmbătă.
Simona Halep: Aş vrea să mulţumesc tuturor oamenilor care mă susţin, fanii mei, oamenii care îşi pun toată energia la meciurile mele şi îmi transmit gândurile bune.
Realizator: Reporterul nostru, Alex Senţu, a asistat la aeroport la sosirea Simonei Halep şi revine acum în direct cu detalii. Bună seara, Alex!
Reporter: Bine v-am regăsit! S-a terminat aici evenimentul la Aeroportul Internaţional Henri Coandă. Esenţialul, Trofeul, este la Bucureşti, în premieră, Trofeul feminin de la Wimbledon ajunge în capitala României, ştim bine, Horia Tecău a câştigat la dublu, însă niciodată un român nu a câştigat la simplu acest mare turneu pe gazon, din Londra. A fost o conferinţă de presă care a durat aproximativ 15 minute, declaraţiile, bineînţeles, pot fi ascultate după ora 19:00, în emisiunea ‘Contracronometru”. Cea mai importantă mi s-a părut din punct de vedere sportiv o declaraţie conform căreia Simona Halep anunţă că doreşte să participe la Jocurile Olimpice din 2020 şi îşi doreşte evident şi o medalie Olimpică. În rest, s-a referit la faptul că este ceva incredibil că un sportiv din România – o ţară care nu deţine un turneu pe gazon, nici măcar un teren de iarbă – ajunge să câştige acest Mare Şlem de la Londra. Bineînţeles, din august începe sezonul american de hard, cu US Open între 26 august şi 8 septembrie, pe cimentul new-yorkez cel mai bun rezultat al Simonei Halep este o semifinală în 2015 şi – trebuie să mai remarcăm un lucru, nu este primul trofeu al Simonei Halep pe iarbă; este cel de-al doilea. Primul a fost în 2013, în Olanda, pe iarbă, la Hertogenbosch.
Realizator: Mulţumim, Alex Senţu. Vă reamintesc că preşedinţia a anunţat că Simonei Halep îi va fi acordată cea mai înaltă distincţie a Statului român, Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, în semn de recunoaştere şi apreciere pentru întreaga activitate şi ca urmare a recentei performanţe. Şi Patriarhia Ortodoxă Română îi va acorda cea mai înaltă distincţie a sa Simonei Halep, ‘Crucea Patriarhală’ pentru mireni. Primăria Capitalei va organiza miercuri, pe 17 iulie, un eveniment pe Arena Naţională în onoarea Simonei Halep, a anunţat azi primarul general, Gabriela Firea./avladucu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 15 iulie

*****

Simona Halep, declaraţii pe Aeroportul Otopeni

Simona Halep: Bună ziua! Şi mulţumesc foarte mult că aţi venit! Este o primire deosebită, o primire călduroasă, ca de fiecare dată de altfel. Nu o să mă repet, pentru că am tot declarat zilele acestea multe treburi, dar aş vrea să mulţumesc familiei în primul rând pentru tot sprijinul pe care l-am avut de când am început să joc tenis, tuturor antrenorilori mei de când am început prima dată să ţin o rachetă în mână, de la 4 ani şi jumătate, echipei mele, în prezent, care este o echipă foarte bună, nişte oameni deosebiţi şi mă ajută să ating cel mai înalt nivel în tenisul mondial, bineînţele, Federaţiei, pentru că fără ea nu prea ştiam ce înseamnă tenisul, şi tuturor oamenilor care mă susţin, fanii mei, toţi oamenii care îşi pun toată energia la meciurile mele şi îmi transmit gândurile bune. Bineînţeles, sunt persoane speciale în viaţa mea în ultimii ani care m-au ajutat foarte mult să cred în mine, că pot să câştig astfel de trofee. O să încep cu doamna Virginia Ruzici, pentru că acum zece ani a fost alături de mine şi a considerat că o să ajung foarte sus şi a venit alături de mine şi este şi în prezent. Darren Cahill, care în ultimii patru ani m-a învăţat să cred în mine şi să pot să câştig pe cele mai mari arene ale lumii în tenis. Domnului Ţiriac, care este prezent, îi mulţumesc foarte mult pentru tot sprijinul şi pentru toate sfaturile pe care mi le-a dat, dure, mai puţin dure, dar au fost bune şi m-au făcut să cred sută la sută în mine că sunt capabilă să o înving chiar şi pe Serena într-o finală de Grand Slam. Mulţumesc tuturor şi vă mai mulţumesc încă o dată pentru primirea călduroasă. Şi, cum bine ştim cu toţii, de fiecare dată mă întorc cu drag în România şi acasă la mine. Vă mulţumesc foarte mult!/atataru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 15 iulie