RFI: Halep, și mai puternică în 2020? ”Cahill va reveni în echipa Simonei la finalul anului”

Simona Halep revine luni în țară. Proaspăta campioană de la Wimbledon este întâmpinată, la ora 17:00, în Salonul Oficial al aeroportului Henri Coandă din București. Ea revine în România, după victoria răsunătoare obținută la Londra în fața americancei Serena Williams. ”Simona Halep are performanțe pentru că are capacitatea de a-și îmbunătăți mereu jocul și pentru că are cea mai bună echipă din lume”. Așa explică triumful Simonei Halep fostul component al echipei de Cupa Davis a României, Dumitru Hărădău. El spune că sportiva română va deveni și mai puternică spre finalul anului când probabil va relua colaborarea cu antrenorul australian Darren Cahill.

Simona Halep se întoarce acasă, după ce a obținut o performanța uriașă la Wimbledon, reușind să cucerească trofeul probei individuale feminine, după ce a învins-o, în finala de sâmbătă, 13 iulie, pe americanca Serena Williams, cu scorul de 6-2, 6-2.

Toți specialiștii din tenis au lăudat jocul agresiv și aproape fără eroare al Simonei. A fost o partidă în care Halep a făcut doar 3 greșeli neforțate și în care nu și-a pierdut niciodată serviciul în fața celei mai bune tenismene din istorie.

Noul număr 4 mondial – cu punctele de la Wimbledon, Simona Halep a urcat de pe locul 7 pe 4 în ierarhia WTA, acumulând 5933 de puncte și apropiindu-se la mai puțin de 700 de puncte de locul 1 – va ajunge pe aeroportul Henri Coandă din București, unde va fi primită în Salonul Oficial.

Hărădău: Spre finalul anului, cred că Darren Cahill va reveni în echipa Simonei

Fostul vicepreședinte al FRT și fost component al echipei de Cupa Davis a României, Dumitru Hărădău, afirmă într-un interviu acordat RFI că triumful de la Wimbledon al Simonei este, alături de trofeul de la Roland Garros, ”cea mai importantă victorie pe care o poate obține un tenisman român”. ”Cred că încă nu realizăm ce performanță a obținut Simona Halep. Este o campioană extraordinară, al cărei principal atu este forța mentală. Un alt aspect important este acela că Simona are capacitatea de a se adapta și de a-și îmbunătăți continuu jocul”, spune Dumitru Hărădău.

Fostul tenismen își exprimă totodată speranța că autoritățile române se vor implica mai mult în finanțarea tenisului. Hărădău spune că noul președinte al FRT, Ion Țiriac, va face ce nu s-a făcut până acum, va aduce bani în tenis. ”Imaginați-vă ce performanță se face la nivel de tenis în România în condițiile în care bugetul annual al Federației Franceze de Tenis este 300 de milioane de euro, iar cel al Federației Române este de numai 1 milion de euro annual”, spune fostul vicepreședinte al FRT.

În fine, Dumitru Hărădău mai afirmă că ”Simona Halep are aceste performanțe pentru că are cea mai bună echipă din lume. Ea va fi și mai puternică pe final de an, când cred că Darren Cahill va reveni în echipa lui Halep”.

https://www.rfi.ro/emisiunile-rfi-ro-112976-halep-cahill-revenire-echipa-wimbledon/