Lucrările pentru construirea magistralei de metrou Gara de Nord – Gara Progresu ar putea începe peste doi ani

Lucrările pentru construirea magistralei de metrou Gara de Nord – Gara Progresu ar putea începe peste doi ani. Studiul de fezabilitate pentru această linie, care va avea 13 staţii, urmează să fie predat Companiei Metrorex de luna viitoare.

Linia de metrou care va traversa Bucureştiul de la nord la sud va avea o capacitate de transport de 50.000 de călători pe oră pentru fiecare sens. Magistrala va avea conexiuni cu întreaga reţea de metrou din capitală, a explicat Marin Aldea, directorul general Metrorex:

Marin Aldea: Această magistrală de metrou este foarte importantă pentru că asigură practic conectivitatea cu toate magistralele existente. Pe soluţia aleasă sunt 11 Km, 13 staţii şi un depou şi valoarea este de 1,1 miliarde de euro. Preconizăm să începem lucrările efective în anul 2021, care ar trebui să dureze până în anul 2026 estimativ.

Realizator: Pentru cea mai aglomerată linie de metrou din capitală, Magistrala 2 Berceni – Pipera, Metrorex va lansa o licitaţie pentru modernizarea instalaţiilor, ceea ce va permite reducerea la jumătate a intervalului de succedare a trenurilor în staţii, ne-a transmis reporterul Radio România Actualităţi, Alexandru Lancuzov./ovidiu/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 18 iulie