Fostul consilier special Robert Mueller, audiat în Comitetul pentru justiţie al Camerei Reprezentanţilor a SUA

În Statele Unite, fostul consilier special, Robert Mueller, a început să răspundă întrebărilor, în faţa Comitetului pentru justiţie al Camerei Reprezentanţilor, pentru prima dată după publicarea raportului privind amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016. În cursul audierii atât de aşteptate, el a declarat că Moscova s-a implicat în alegeri într-o manieră agresivă şi sistematic.

Reporter: Procurorul special, Robert Mueller, a declarat că raportul său nu l-a exonerat în totalitate pe Donald Trump, în special de suspiciunile de obstrucţionare a justiţiei, contrar afirmaţiilor preşedintelui american. Mueller a mai subliniat că regulamentul Departamentului de Justiţie prevede că un preşedinte în exerciţiu nu poate fi inculpat. Ancheta privind o eventuală intervenţie rusă în alegerile prezidenţiale americane din 2016 a fost condusă în mod echitabil şi independent – a dat asigurări Mueller, care s-a ocupat de caz timp de doi ani.

Mai mulţi aleşi democraţi au făcut apel la lansarea unei proceduri de destituire a preşedintelui Trump. Totuşi, liderii partidului sunt rezervaţi în această privinţă, întrucât există riscul ca o astfel de procedură să eşueze în faţa majorităţii republicane din Senat şi să abată atenţia de la alte subiecte ale campaniei prezidenţiale 2020 – notează France Presse./aburtica/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 24 iulie