Întâlnire a premierului Viorica Dăncilă cu studenţii, la Palatul Victoria

Premierul Viorica Dancilă şi miniştrii educaţiei şi finanţelor au discutat, astăzi, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii studenţilor despre problemele cu care se confruntă aceştia. Potrivit preşedintelui Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România, Petrişor Laurenţiu Ţucă, au fost discutate mai multe subiecte, printre care regimul acordării burselor şi condiţiile improprii din cămine.
Petrişor Laurenţiu Ţucă: Am ajuns la o concluzie, şi anume faptul că situaţia burselor nu se va schimba şi va rămâne în momentul de faţă la fel cum este reglementată. Am semnalat faptul că sunt situaţii în care universităţile nu cumulează, şi ne dorim să se reglementeze acest lucru cât mai repede la nivelul universităţilor, ca să poată studenţii să cumuleze bursele sociale cu cele de performanţă academică fără imedimente. Am ridicat problema, spre exemplu, faptul că, în momentul de faţă, deşi actuala coaliţie de guvernare şi-a asumat construcţia a unui număr de 30 de cămine, până în momentul de faţă nu avem niciun cămin nou pentru studenţii din România, faptul că sunt din ce în ce mai puţine locuri pentru studenţii români, faptul că condiţiile pe care noi le avem în căminele din România sunt din ce în ce mai rele.
Reporter: Premierul Viorica Dăncilă va avea o nouă întâlnire cu reprezentanţii studenţilor marţea viitoare, ne-a informat redactorul RRA Andrei Şerban./lcoman/asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 25 iulie