În localitatea poloneză Miejsce Odrzańskie nu s-a născut niciun băiat, în ultimii nouă ani

O situaţie mai neobişnuită a fost semnalată în localitatea poloneză Miejsce Odrzańskie, unde, în ultimii nouă ani, nu s-a mai născut niciun băiat. În acest context, primarul satului, Raimund Frischko, a anunțat că intenţionează să premieze cuplul care va da naştere unui băiat.

„Este o situaţie mai neobişnuită, aşa că merită să încerc să înţeleg motivul pentru care nu se mai nasc băieţi. Prin urmare, am decis să recompensez părinţii care vor aduce pe lume primul baiat, din ultimii nouă ani. Nu pot spune acum despre ce fel de premiu va fi vorba, însă promit că va merita”, a declarat primarul din localitatea poloneză Miejsce Odrzańskie, situată aproape de granița cu Cehia. Totodată, Raimund Frischko a inițiat o studiere amănunţită a documentelor din arhivă, pentru a vedea dacă satul a mai fost în trecut într-o astfel de situație.

„Este destul de dificil să găsim o explicaţie, însă este adevărat că, în localitatea noastră, se nasc mai multe fete decât băieți”, a menţionat primarul. Tomasz Golasz, șeful diviziei de pompieri din Miejsce Odrzańskie, formată din 24 de fete și opt bărbați, a declarat, la rândul său, că satul trece prin această situație de câteva decenii.

„M-am mutat aici şi m-am căsătorit cu o fată din această localitate. Soţia a născut două fetiţe, iar vecinii noştri sunt într-o situaţie similară. Îmi doresc şi un băiat, dar deja cred că acesta este un plan nerealist”, a declarat şeful pompierilor din Miejsce Odrzańskie./sdan/vdraguta

(www.korrespondent.net – 26 iulie)