Infotrafic

Circulaţia camioanelor este restricţionată, astăzi, până la ora 22:00 pe Autostrada Soarelui – sensul spre litoral şi pe DN 39 Agigea – Mangalia – pe ambele sensuri. Se anunţă un nou sfârşit de săptămână cu trafic aglomerat pe drumurile spre mare, dar şi spre alte rute turistice. Reporterul nostru, Alex Lancuzov, ne spune cum se circulă la această oră pe şoselele principale din ţară. Bună dimineaţa, Alex!

Reporter: Bună dimineața! Trafic intens pe Autostrada Soarelui spre litoral. Este coloană pe Centură, la breteaua de acces pe autostradă. Aglomerat este și Bulevardul Teodor Pallady – este artera principală de ieșire din București spre A2. Eu am oprit acum în spațiul de servicii de la kilometrul 20 pe autostradă, între autoturismele care merg spre mare este spațiu de 100 poate 200 de metri. Atât de aglomerat este prima parte a autostrăzii, mai ales că pe segmentul București-Fundulea este și restricție de 80 de kilometri pe oră, asta din cauza carosabilului degradat.

Este și un echipaj de la Poliția Autostrăzi, care monitorizează circulația. De asemenea, drumarii verifică non-stop tronsonul București-Fundulea, pentru că atunci când este cald, plăcile de beton se desprind. Deocamdată, nu au fost probleme. Intervenția pentru remediere durează două-trei ore, iar cozile se pot întinde pe mai mulți kilometri. S-a întâmplat de mai multe ori săptămâna aceasta. Cel puțin pentru această dimineață riscul este redus, pentru că sunt nori, iar cimentul nu se încălzește puternic. Pentru zona de munte, circulație îngreunată cu cinci semafoare pe DN73 – Bran în Râșnov. Atenție și pe DN 73A, la ieșirea din Râșnov către Predeal, se toarnă covoare asfaltice, iar pe DN 7 Valea Oltului, în județul Vâlcea, astăzi sunt programate plombări la kilometrul 220 până pe la prânz, cu trafic alternativ la paletă. Se pot forma cozi pe DN 7 Valea Oltului./fdoman/denisse

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 26 iulie