România este campioană mondială la acrobaţie cu planorul

Echipa României a câştigat medaliile de aur la cea de-a X-a ediţie a Campionatului Mondial de acrobaţie cu planorul (10th FAI World Advanced Glider Aerobatic Championships) care tocmai s-a încheiat la Aerocubul Teritorial Deva – Aerodrom Deva-Săuleşti, realizând astfel cel mai bun rezultat din istoria planorismului românesc.

În plus, sportivul nostru Octav Alexan a obţinut locul 2 în clasamentul individual şi acesta fiind cel mai bun rezultat obţinut vreodată de un planorist din România.

În clasamentul pe echipe, podiumul a fost completat de Franţa şi Germania, iar în clasamentul individual medalia de aur a fost obţinută de Patrycia Pacak din Polonia, iar cea de bronz de Charlie Levy Louapre din Franţa.

La competiţie au luat parte 53 de concurenţi din 12 ţări: Austria, Cehia, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Polonia, Rusia, Statele Unite ale Americii, Suedia, Ungaria şi România.

Pe lângă Octav Alexan ţara noastră a fost reprezentată de: Ioan-Ciprian Lupaş, Lorand Daroczi, Alin-Florin Droboş şi Zsolt Gal.

Este de amintit că la ultimele două ediţii ale Campionatului Mondial de acrobaţie cu planorul, în anii 2017 şi 2018 echipa României a obţinut medaliile de bronz.

Sâmbătă, 27 iulie 2019, cu începere de la ora 10:00, va avea loc la Aerodromul Deva-Săuleşti o demonstraţie aeronautică la care vor evolua şi o parte dintre piloţii participanţi la competiţie pentru a marca finalul evenimentului. Demonstraţia va fi urmată, la ora 13:00, de festivitatea de premiere. Intrarea publicului va fi liberă.

DIRECTOR GENERAL,
George ROTARU

Aeroclubul României

RADOR – 26 iulie