Modificările la legile justiţiei şi la Codurile Penal şi de Procedura Penală au dus indirect la tragedia de la Caracal

Preşedintele Klaus Iohannis acuză guvernarea PSD că modificările la legile justiţiei şi la Codurile Penal şi de Procedura Penală au dus indirect la tragedia de la Caracal şi cere abrogarea acestora. Este obligatoriu să identificăm toate mijloacele pentru a preveni repetarea unor astfel de tragedii – mai spune şeful statului.
Klaus Iohannis: Legislaţia penală trebuie modificată în interesul apărării drepturilor fundamentale şi nu al apărării infractorilor. Voi cere ministrului justiţiei să analizeze de urgenţă în ce măsură se impun modificări ale legislaţiei penale în privinţa percheziţiei, a procedurilor de acţiune, atunci când viaţa sau integritatea fizică a unui cetăţean este în pericol.
Realizator: Preşedintele a mai acuzat instituţiile statului că nu au reuşit să îşi facă datoria, aceea de a proteja dreptul fundamental la viaţă. Este o realitate sumbră care, din nefericire, nu mai poate fi schimbată, iar cei responsabili vor trebui aspru sancţionaţi – a mai spus preşedintele Klaus Iohannis. Amintim că un bărbat din Caracal a recunoscut uciderea a două adolescente, iar acum este audiat la DIICOT Craiova./eendrefy/denisse

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 28 iulie)