Precizări cu privire la intoxicațiile provocate de soluția folosită împotriva țânțarilor

Președintele Consiliul Județean Ilfov, Marian Petrache, a declarat astăzi că insuficienta informare a oamenilor și posibila neglijență operatorului pot fi cauzele incidentului din noaptea de joi spre vineri privind intoxicațiile provocate de soluția folosită împotriva țânțarilor în localitățile Popești-Leordeni, Berceni și Bragadiru.

El a afirmat că substanța utilizată este aprobată de Ministerul Sănătății, dar este iritantă pentru om dacă se află în raza de acțiune a utilajului de pulverizare.

Marian Petrache: Au fost luate probe și urmează să vedem concentrația folosită, dar având în vedere că noi am făcut în nouă localități în acea seară și că facem acest lucru de vreo 19 ani, mi-e greu să cred că numai în două localități a fost greșită concentrația sau trei, așteptăm rezultatul. Noi informăm primăriile cu și cel puțin șapte zile înainte asupra acțiunii și luăm legătura cu primăriile în ziua în care se face acțiunea, iar primăriile sunt obligate să facă informarea amănunțită.

Realizator: Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, a mai spus că după comunicarea rezultatelor analizelor, dezinsecţia va continua, deoarece combaterea ţânţarilor este o problemă de sănătate publică. Între timp vor avea loc întâlniri cu primarii din Ilfov pentru a îmbunătăţi modul de comunicare cu oamenii din zonele în care se acţionează, ne-a transmis reporterul nostru Atena Teognoste./ahincu/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 29 iulie