Festivalul Strada Armenească începe vineri, 2 august. Iată programul complet.

Festivalul Strada Armenească 2019 debutează vineri, 2 august, cu o serie de concerte, expoziții, ateliere creative și piese de teatru pentru copii. Timp de trei zile, strada Armenească din București se transformă în spațiu expozițional și loc de distracție pentru întreaga familie, adunând laolaltă artiști, meșteșugari și membrii ai comunităților armenești, evreiești, romă, grecești și italiene. Intrarea este liberă.

The Motans (3 august), Moonlight Breakfast (4 august), Valeria Stoica (3 august), Mahala Rai Band (4 august), Karin Folk Dance and Song Group (3 și 4 august) și Bucharest Klezmer Band (4 august) sunt cei mai importanți artiști invitați la această ediție. În prima zi, vineri, 2 august, pe scenă vor urca ansamblurile de dans armenesc Miko & Crew și Ansamblul Vardavar, dar și Taraful Frații Cocoș și reprezentanții comunității grecești: Ansamblul Kymata, Ansamblul Asteria, Antonia Cojocaru (The Greek Diamond) și Acropolis Band.

Între 2 și 4 august, bucureștenii au ocazia să descopere, în cadrul bazarului special organizat pe strada Armenească, meșteșugari de bijuterii, ceramică, pictură pe sticlă și accesorii din piele. Nici amatorii de delicii culinare nu au fost uitați: în fiecare zi de festival, vizitatorii vor putea să deguste preparate tradiționale armenești, de la kebap-ul cu vișine la vospov kufte (chiftele din linte roșie), la vinul de rodii și până la prăjitura oficială a festivalului, o creație special realizată de Zobuian.  Un obișnuit al festivalului, Paul Agopian, un pasionat al bucătăriei armenești și un căutător al tradițiilor poporului său, va găti și în acest an pentru participanți o serie de delicatese armenești.