Benjamin Netaniahu, dispus să medieze conflictul dintre Rusia şi Ucraina

Premierul israelian, Benjamin Netaniahu, este dispus să-şi asume un rol de mediator între președinții rus şi ucrainan, Vladimir Putin și Volodimir Zelenski, pentru o soluționare pașnică a situaţiei existente între Rusia și Ucraina – transmite Hromadske TV, citând site-ul iniţiativei „Ukrainian Jewish Encounter”.

„Până acum, am refuzat politicos astfel de propuneri, dar dacă sunt abordat în acest sens, sunt dispus să analizez din nou o astfel de opțiune” – a afirmat Netaniahu, răspunzând la întrebarea jurnalistului Shimon Briman.

Premierul Israelului a menționat că şi alte țări apelează adesea la el cu astfel propuneri. „De exemplu, țările din Africa și din America Latină apelează la mine pentru mediere. Îmi spun că am o relație bună cu toate părţile şi mă întreabă dacă sunt dispus să mă implic în calitate de mediator. Nu mă grăbesc să fac asta. În primul rând, nu pot spune că le cunosc destul de bine problemele, iar mie îmi sunt suficiente problemele noastre. În al doilea rând, dacă intru în acest subiect, voi lansa așteptări pe care nu le voi putea îndeplini” – a explicat Netanjahu./sdan/gpodea

www.hromadske.ua – 1 august