Festivalul Internațional de Folclor la Ocna Mureş şi Aiud

Peste 300 de dansatori şi de interpreţi participă la Festivalul Internaţional de Folclor care se desfăşoară la Ocna Mureş şi la Aiud. Este a noua ediţie a acestei manifestări culturale, despre care ne oferă acum, în direct, detalii corespondenta Radio România Actualităţi, Andreea Bogdan. Bună dimineaţa, Andreea! Ce veşti ai?
Reporter: Bună dimineaţa! Zece țări sunt prezente la Festivalul Internațional de Folclor, un festival cu tradiție organizat sub egida Consiliul Internaţional al Organizatorilor de Festivaluri de Folclor, partener oficial al UNESCO. Vorbim despre Bulgaria, Canada, China, Macedonia de Nord, Rusia, Serbia, Turcia, Ucraina, Ungaria și bineînțeles România. Deschiderea oficială, la Ocna Mureș, a avut loc aseară la ora 18:00 cu o impresionantă paradă a portului popular. Trei zile, acest festival poate fi admirat pe scena din Ocna Mureș, iar de duminică și până marți, 6 august, frumusețea tradițiilor din toate țările participante se mută la Aiud. În cele şase seri de spectacol, toate ansamblurile vor urca pe scena festivalului şi vor încânta publicul cu minunatele costume populare, precum și cu muzica și dansurile specifice fiecărei țări, nelipsind surprizele pregătite cu ocazia acestui regal folcloric. Trebuie să vă mai spun că în același /…/ /festivalul/ își propune să valorifice și potențialul turistic al zonelor în care se desfășoară.
Realizator: Mulțumim foarte mult pentru aceste informații atât de frumoase!/ovidiu/aionescu (Realizator: Laurenţiu Văduva)

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 2 august