Roma – RAI a anuţat oficial că Amadeus va fi gazda și directorul artistic al Sanremo 2020, o ediție care va sărbători cea de-a 70-a aniversare a festivalului. Împreună cu el, de-a lungul celor cinci serate, publicul şi telespectatorii vor putea admira o pleiadă de artişti care au construit la istoria Festivalului. Ediţia de anul viitor se va desfăşura în perioada 4-8 februarie. „Astăzi am primit vestea pe care o persoană care face meseria de prezentator o aşteaptă o viață întreagă”, a mărturisit Amadeus.
„Va fi un festival coral, un festival al celebrărilor, al surprizelor, un festival sub semnul istoriei Radiodifuziunii italiene şi în care va fi implicat întregul trust”, explică un comunicat de presă. Sanremo 70 va fi un eveniment ambiţios multiplatformă conceput și construit de RAI, care va culmina cu cele 5 serate de la Teatrul Ariston și va începe cu o ediție ‘Sanremo Giovani’ care va avea o deschidere majoră spre noile tendințe. Gazda Sanremo 70 – subliniază comunicatul – va fi Amadeus, expert în muzică, DJ istoric, care va fi și directorul artistic al acestei edițiii”.
Printre personalităţile care vor ‘dueta’ cu Amadeus se numără Fiorello, Jovanotti, Fabio Fazio, Carlo Conti, Piero Chiambretti şi desigur că nu va lipsi Pippo Baudo.www.repubblica.it/cpaunel