Bilanţ preliminar al numărului de morţi şi răniţi, după atacul armat din oraşul american El Paso

Potrivit postului american de televiziune CBS News, cel puţin 19 persoane au fost ucise şi 40 rănite, iar un bărbat a fost arestat, după ce a deschis focul la un complex comercial, sâmbătă, a comunicat poliţia din oraşul El Paso, din statul american Texas.

Agenţia de presă Associated Press citează un oficial al poliţiei, potrivit căruia cel puţin 15 persoane şi-au pierdut viaţa, în atacul armat din El Paso. Oficialul a oferit acest bilanţ sub condiţia păstrării anonimatului, neavând autoritatea de a discuta despre o anchetă în desfăşurare.

El a subliniat că numărul persoanelor ucise este preliminar, iar ancheta continuă. Poliţia a răspuns sâmbătă după-amiază la un incident armat, în Cielo Visla Mall şi a recomandat publicului să evite zona. Sergentul Robert Gomez, un purtător de cuvânt al poliţiei, a declarat că un suspect se află în arest, fiind reţinut „fără incidente”, iar zona nu mai reprezintă un pericol pentru populaţie.

Suspectul a fost identificat drept Patrick Crusius, a confirmat CBS News. Gomez a mai spus că cele mai multe victime au fost împuşcate într-un supermarket Walmart, din complexul comercial. Anterior, poliţia din El Paso a scris pe Twitter că a primit informaţii privind „mai mulţi atacatori”, însă ulterior a anunţat că se crede că a existat un singur atacator, iar informaţiile privind împuşcături într-un alt loc au fost „false”./mbrotacel/csimion

https://www.cbsnews.com, https://apnews.com – 4 august