Sute de perechi de pantofi au fost depuse în faţa sediului MAI, simbolizând cazurile copiilor dispăruţi

La Bucureşti, sute de perechi de pantofi au fost depuse, astăzi, în faţa Ministerului Afacerilor Interne. Prin acest eveniment, organizatorii – reprezentanţi ai PNL – au vrut să atragă atenţia asupra cazurilor de copii dispăruţi şi asupra faptului că tragedia de la Caracal nu este singulară.

La Oradea, zeci de persoane s-au adunat în Piaţa Unirii. După cum ne-a relatat corespondentul RRA Stelian Radu Cacuci, oamenii au aprins lumânări şi au purtat fotografiile celor două fete ucise:

-: După ce săptămâna trecută, sâmbătă, imediat după anunţarea tragicei dispariţii a Alexandrei şi a Luizei, orădenii au ieşit în stradă în mod spontan. Astăzi, ne-am adunat din nou aici, ca să ne arătăm solidaritatea cu colegii şi familiile fetelor dispărute din Caracal şi să protestăm faţă de situaţia care a făcut posibilă această pierdere de vieţi de la Caracal.

-: Sistemul mafiot!

Realizator: Tot azi, la Timişoara, la o şedinţă festivă a Consiliului Judeţean, Mitropolitul Ioan al Banatului i-a îndemnat pe aleşii locali să crească numărul poliţiştilor în oraş, „pentru siguranţa cetăţii, a cetăţeanului” şi în special a copiilor, după tragedia de la Caracal./lalexandrescu/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 3 august