Evenimente de comemorare, la Mausoleul Eroilor de la Mărăşeşti

La Mausoleul Eroilor de la Mărăşeşti au loc, astăzi, evenimente de comemorare a eroilor, în cadrul unui program mai amplu pe această temă, care a avut loc zilele acestea în judeţul Vrancea. Astăzi este ultima zi a manifestărilor care au purtat numele „Vrancea Eroică”. Aflăm detalii în direct de la corespondentul RRA Gabriel Sava. Bună dimineaţa!

Reporter: Gabriel Sava – Bună dimineaţa! Vrancea Eroică este un proiect iniţiat şi derulat de Consiliul Judeţean Vrancea, iar primele manifestări de anul acesta au început pe 29 iulie, la Focşani. Acestea au continuat la Mărăşti, Soveja şi se vor finaliza, în această seară, aşa cum aţi zis şi voi, la Mărăşeşti şi la Focşani. Conform programului anunţat de organizatori, azi începând cu ora 11:00, la Mausoleul Eroilor de la Focşani, va avea loc un ceremonial militar şi religios cu depuneri de coroane.

De la ora 19:00, sunt programate să înceapă la Mărăşeşti, manifestările care vor avea loc la Mausoleul Eroilor, acolo unde sunt aşteptaţi câteva mii de invitaţi. Dacă vremea va permite, după ceremonialul militar şi religios, şi după salvele de tun, zona va fi survolată de aeronave militare, iar de la ora 21:00, va începe un spectacol simfonic extraordinar.

Printre invitaţi se numără maestrul Eugen Doga, artiştii Gheorghe Zamfir, Laura Bretan, Paula Seling, Cristofor Aldea-Teodorovici, Mihai Bucă, Corul Bizantin „Tronos” al Patriarhiei Românie, Corul Acustic şi Orchestra Metropolitană Bucureşti, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga. Pentru focşănenii care vor să ajungă la manifestările de la Mărăşeşti, societatea locală de transport public pune la dispoziţie microbuze care vor pleca din municipiu, începând cu ora 18:30, iar evenimentele vor fi transmise în direct pe ecranele din Piaţa Unirii din municipiul Focşani.

Realizator: Mulţumim! A fost corespondentul RRA Gabriel Sava./lalexandrescu/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 6 august