În Piaţa Victoriei din Capitală oamenii continuă să sosească pentru a lua parte la protest

În Piaţa Victoriei, din Capitală, oamenii continuă să sosească pentru a lua parte la protestul care a fost autorizat să se desfășoare în această seară. Ce se întâmplă acum în piața din fața sediului guvernului și ce măsuri de securitate au fost luate ne spune în direct reporterul nostru Iulian Olescu. Bună seara, Iulian!
Reporter: Bună seara! Câteva sute de persoane protestează în zona centrală a pieței, la această oră, însă pe trotuarele de pe latura dinspre Muzeul Antipa, în special, la umbră, se află alte câteva sute de persoane. Oamenii au scandat lozinci împotriva partidului de guvernământ și cer demisia guvernului, mulţi fluturând steaguri tricolore. Sunt prezenți numeroși reprezentanți ai forțelor de ordine, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, dând explicații privind numărul mare al acestora:
Georgian Enache: Organizatorul acestei manifestații a anunţat un număr destul de mare de persoane. Este firesc să avem efective suficiente pentru a putea gestiona tot ce înseamnă măsuri de ordine publică, pe un perimetru destul de mare și cu un număr foarte mare de persoane. Asta nu înseamnă că acei oameni vor intra în dispozitiv efectiv sau că dispozitivul nostru, știu eu, are rolul de a intimida pe cineva sau… Din contra, sunt măsuri preventive de a asigura protecția și siguranța tuturor.
Reporter: În general, protestul s-a desfăşurat fără evenimente deosebite, însă în urmă cu aproximativ o jumătate de oră o echipă de pirotehnişti a poliţiei a încercat să efectueze, şi a şi efectuat parţial, un control al unei camionete care se află în piaţă – ni s-a spus de către autorităţi, că în urma unui apel la 112, se spunea că în camioneta respectivă ar fi nişte cilindrii suspecţi. Cam atât deocamdată din Piaţa Victoriei./ahincu/pvelisar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 10 august)