Mai multe publicaţii străine au alocat spaţii ample protestului de ieri din Piaţa Victoriei

Mai multe publicaţii străine au alocat spaţii ample protestului de ieri din Piaţa Victoriei, la un an de la violenţele înregistrate în acelaşi loc. Fie că este vorba de agenţii de presă sau posturi de televiziune, presa internaţională a surprins atât elementele legate de manifestaţii, cât şi contextul în care au avut loc.

Reporter: Ciprian Sasu – Agenţia Reuters a remarcat caracterul paşnic al manifestaţiei şi faptul că acesta a fost organizat de grupuri de români care muncesc în străinătate. Dincolo de relatarea la zi, Agenţia France Presse a consemnat poziţia unei doamne în vârstă de 60 de ani, venită să protesteze, a spus ea, împotriva nedreptăţilor pe care le trăieşte în fiecare zi, a corupţiei clasei politice şi a unui sistem de sănătate îmbătrânit.

Titlul articolului din ediţia în engleză a Radio Europa Liberă este „Ştim ce aţi făcut vara trecută”. Publicaţia remarcă faptul că manifestaţia de ieri a avut ecouri şi în restul ţării şi a marcat un an de la reprimarea violentă a manifestaţiei din 10 august.

Subiectul a fost acoperit şi de postul de televiziune german Deutsche Welle care menţionează că protestele au loc într-un context în care coaliţia de guvernare este slăbită faţă de anul trecut de alegerile europarlamentare, de trimiterea la închisoare a liderului ei, dar şi de tragedia de la Caracal./cpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 august