Premeirul Marii Britanii anunţă noi măsuri pentru combaterea infracţionalităţii

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a anunţat un nou pachet de măsuri privind ordinea şi respectarea legii pentru a combate fenomenul creşterii infracţionalităţii nocturne de pe străzile britanice. Acest anunţ a fost făcut în urma altor măsuri comunicate de la Downing Street în privinţa sistemului naţional de sănătate şi a imigraţiei, alimentându-se astfel speculaţiile legate de probabilitatea organizării, în toamnă, a alegerilor generale anticipate.

Boris Johnson susţine că prea mulţi infractori violenţi sau agresori sexuali ies din închisoare mult prea devreme drept care este nevoie de pedepse mai aspre. Vor fi create spaţii în închisori pentru zece mii de noi infractori prin măsuri precum construirea de noi penitenciare şi extinderea unora deja existente.

Premierul britanic confirmă, de asemenea, existenţa unui program-pilot care permite oprirea şi percheziţia suspecţilor în cazuri unde se crede că o infracţiune ar putea fi comisă. Potrivit premierului, acest program urmează a fi extins către toate forţele de ordine din Anglia şi Ţara Galilor, relatează corespondentul BBC./cstoica/cpodea

BBC SERVICIUL MONDIAL – 11 august