Forţele Navale Române organizează o serie de ceremonii dedicate marinarilor care s-au jertfit pentru ţară

Ca în fiecare an, înainte de Ziua Marinei, Forţele Navale Române aduc un omagiu eroilor care s-au jertfit pentru ţară. La Constanţa, Mangalia şi Tulcea sunt programate astăzi o serie de ceremonii despre care ne vorbeşte acum corespondentul nostru Sorin Cealera.
Reporter: Militarii din Forţele Navale Române vor aduce astăzi în atenția publicului faptele de vitejie și de sacrificiu suprem făcut de marinarii care au luptat pe Dunăre și pe mare în Războiul de Independență și în cele două Războaie Mondiale.
La Constanța, în prezența ministrului apărării naționale, Gabriel Leș, se va desfășura o ceremonie la Monumentul Crucea Marinarilor de pe faleză, începând cu ora 8:30.
Colonelul Corneliu Pavel, purtător de cuvânt al Forţele Navale Române: Înainte de Ziua Marinei, în fiecare an aducem un pios omagiu celor care și-au jertfit viața de-a lungul timpului și își dorm somnul de veci în adâncul apelor. Va fi organizată o ceremonie militară și religioasă, de depunere coroane în cinstea eroilor marinari la Monumentul Crucea Marinarilor de pe faleza din Constanța.
Reporter: Ceremonii similare vor avea loc astăzi și la Mangalia, la Monumentul Marinarului Eroi, de la ora 8:30, şi la Tulcea, la Cimitirul Eroilor, de la ora 10:00.
Ziua Marinei va fi sărbătorită joi, 15 august, prin exerciții navale demonstrative și ceremonii la Constanța, Mangalia, Tulcea, Brăila, Galați și București./pvelisar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 14 august)