RESTRICȚII STABILITE PENTRU BUNA DESFĂȘURARE A ZILEI MARINEI ROMÂNE

Traficul rutier va fi restricționat joi, 15 august, în intervalul orar 07.00-15.00, în zona peninsulară a Municipiului Constanța, pentru fluidizarea accesului pietonal pe esplanada din fața Comandamentului Flotei.
Mijloacele auto neautorizate nu vor avea acces pe următoarele segmente de drum: intersecția Străzii Traian cu Strada Termele Romane (zona Parcului Primăriei) până la Poarta 1 de acces în Portul Constanța; intersecția Străzii Traian cu Bulevardul Tomis până în Piața Ovidiu; Prelungirea Străzii Traian (zona Gara CFR/acces Poarta 3 Port Constanța), pe Valea Portului, până la Poarta 1 Port Constanța; intersecția Străzii Traian cu Strada Negru Vodă și intersecția Străzii Negru Vodă cu Strada Ecaterina Varga.
Utilizarea dronelor, pe timpul desfășurării exercițiului demonstrativ „Forțele Navale Române 19”, joi, 15 august, între orele 09.00-13.00, va fi interzisă. Marina Militară Română recomandă tuturor celor care doresc să asiste, pe faleza din Constanța, la sărbătoarea marinarilor militari și civili, să nu dețină bagaje de dimensiuni mari.
Navele militare ucrainene nu mai participă la exercițiul demonstrativ prezentat cu prilejul Zilei Marinei Române, la Constanța, din cauza condițiilor hidro-meteorologice nefavorabile din raioanele de nord-vest ale Mării Negre. Partenerii americani și italieni vor fi reprezentanți de câte un detașament de militari în Garda de Onoare, iar distrugătorul USS „Porter” va fi prezent în dispozitivul fix de pe mare, alături de celelalte nave militare românești, și aeronavele italiene Eurofighter vor asigura anumite secvențe de luptă aeriene.
Conducerea Statului Major al Forțelor Navale prezintă scuze populației pentru restricțiile de circulație stabilite în zona peninsulară din Constanța și adresează tuturor persoanelor invitația de a fi alături de marinarii militari la manifestările organizate joi, 15 august, la Constanța, Mangalia, Tulcea, Brăila, Galați și București.
RADOR – 14 August