Cei care vor să-şi cumpere un autoturism nou pot beneficia pe lângă voucherele Rabla şi de programul „Prima Maşină”

Cei care vor să-şi cumpere un autoturism nou pot beneficia pe lângă voucherele Rabla şi de programul „Prima Maşină”. Sunt acordate garanţii de stat pentru achiziţionarea unei maşini care să respecte cel puţin standardul de poluare Euro 6. Plafonul de garantare pentru acest an este în valoare de 10 milioane de lei, a precizat astăzi directorul Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, Gheorghe Lăpădat:
Gheorghe Lăpădat: Pot fi achiziționate autoturisme pe trei tranșe valorice şi anume pentru prețul de achiziție care nu depășește suma de 50.000 lei la care se adaugă TVA pentru autoturismele cu sistem de propulsie termic cu motor cu ardere internă sau 100.000 lei la care se adaugă TVA sau 150.000 lei pentru autoturismele cu sistem de propulsie hibrid. Astfel venim în întâmpinarea persoanelor fizice care doresc să își achiziționeze un autoturism nou. Valoarea garanției emisă de către Fond este de maxim 50% din valoarea creditului.
Realizator: Gheorghe Lăpădat a mai anunţat că tinerii întreprinzători din Timiş, admişi în Programului Start-Up Nation, vor fi informaţi mâine asupra modificărilor făcute la acest program pentru soluţii de finanţare mai bune. Ei vor avea o întâlnire în acest scop cu reprezentanţi ai Fondului şi ai Camerei de Comert, Industrie şi Agricultura Timiş./pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (19 august)