Responsabili de la Casa Albă încearcă să calmeze îngrijorările privind riscul unei posibile noi recesiuni în SUA

Responsabili de la Casa Albă încearcă să calmeze îngrijorările privind riscul unei posibile noi recesiuni în Statele Unite în pofida programului de stimulare economică al preşedintelui Donald Trump. Asigurările de la Casa Albă vin după o săptămînă de turbulenţe pe pieţele financiare. Transmite corespondenta RRA, Doina Saiciuc:
Reporter: Directorul Consiliului Economic Națională, Larry Kudlow, a insistat – într-un interviu pentru televiziunea Fox News – că programul „Pro creștere economică” al președintelui Trump este unul de succes și că nu întrevede deloc o potențială recesiune. El a cerut americanilor, citez, „să nu ne fie frică de optimism”. Într-un interviu pentru televiziune NBC, Kudlow a estimat că economia va merge foarte bine în 2019.
Larry Kudlow: Consumatorii de bunuri lucrează pentru un salariu mai mari. Ei cheltuiesc într-un ritm mai rapid, economisesc, de asemenea. Este o situație ideală, așa încât cred că în a doua jumătate a lui 2019 economia va fi foarte bună.
Reporter: La televiziunea NBC, directorul comercial al Casei Albe, Peter Navarro, a apărat politica economica a președintelui Trump, argumentând că războiul comercial cu China nu afectează producătorii sau consumatorii americani. Navarro a explicat că riscul unei recesiuni ar putea fi înlăturat dacă rezerva federală încetează să mai ridice ratele dobânzilor și dacă băncile europene și cele din China ar face demersuri similare./pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (19 august)