La Arad, are loc la această oră ceremonia de înmormântare cu onoruri militare a alpinistului Zsolt Török care şi-a pierdut viaţa, zilele trecute, în cursul unei escalade în munţii Făgăraş. Sute de arădeni îl însoţesc pe ultimul drum, aşa cum au făcut-o şi la Teatrul de Stat din oraş, unde a fost depus trupul alpinistului pentru a le permite oamenilor să-şi ia rămas bun de la unul dintre cei mai buni sportivi de performanţă ai României, autorul unor recorduri impresionante în ţară şi în străinătate. Corespondentul nostru Ioan Suciu a stat de vorbă cu câţiva dintre ei:
-: Am avut deosebita onoare ca liceul din Nădlac să-l aibă oaspete pe acest om minunat.
-: L-am cunoscut când a plecat prima dată într-o expediţie. Un om deosebit, de o modestie rară. Dumnezeul să-l odihnească. Aradul şi România a pierdut un sportiv şi un om deosebit.
-: S-a dus în lume până la 9.000 de metri aproape şi acum la 50 de metri…! Asta este ceva stupid, pe care nu poţi să-l crezi.
Realizator: La Arad este prezent şi ministrul de interne, Mihai Fifor, care va citi Ordinul naţional prin care preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat pe Zsolt Török pentru contribuţia semnificativă adusă sportului românesc./pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (20 august)