ALDE rupe coaliţia de guvernare!

ALDE a votat ieșirea din coaliția de guvernare. Anunțul a fost făcut de liderul formațiunii, Călin Popescu-Tăriceanu. Astfel, miniştrii ALDE urmează să demisioneze marți din Cabinetul Dăncilă.

Călin Popescu-Tăriceanu a anunțat, de asemenea, că va pleca săptămâna viitoare din fruntea Senatului și că a renunțat la candidatura sa la președinție.
În plus, formaţiunea sa ar urma să voteze moţiunea de cenzură anunţată de PNL.

Deciziile de astăzi vin după ce liderii ALDE și Viorica Dăncilă nu s-au înțeles în privința restructurării Guvernului și a unui nou program de guvernare.

”Azi dimineaţă am avut o întâlnire cu doamna premier, Viorica Dăncilă, în calitatea dânsei de preşedinte al PSD (…) pentru a discuta în legătură cu salvarea situaţiei – rămânerea sua părăsirea coaliţiei de guvernare. Şi am aşteptat de la doamna prim ministru să spună dacă are în vedere un plan articulat pentru relansarea guvernării care să presupună mai multe componente. (…) La toate aceste întrebări la care aşteptam un răspuns favorabil, astfel încât guvernarea să poată continua (…), din păcate n-am avut niciun fel de contrapropunere. (…) Colegii au luat hotărârea de a se renunţa al continuarea guvernării împreună lături de PSD”, a spus Tăriceanu.

Tot astăzi, este programată şi o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional al PSD, în care se va discuta despre paşii care trebuie făcuți în urma anunţurilor făcute de ALDE.

Bucuresti FM – 26 august