În Piaţa Sfatului din Braşov continuă Târgul de carte Gaudeamus

În Piaţa Sfatului din Braşov continuă, şi astăzi, Târgul de carte Gaudeamus, organizat de Radio România. În cadrul evenimentului are loc şi o campanie de donaţii de cărţi, derulată în beneficiul bibliotecilor publice din întreaga ţară. Are mai multe informaţii Mihai Cojocaru, de la Radio România Braşov FM.
Reporter: Mii de cărţi vor prinde din nou viaţă şi vor deschide lumi noi şi magice pentru sute de copii din judeţul Braşov, dar şi din Covasna. După trei zile de Târg Gaudeamus Radio România, s-au strâns deja titluri dintre cele mai diverse, în cadrul campaniei Radio România „Cărţile se întorc acasă”, o campanie în care cărţile aduse de braşoveni sunt donate către biblioteci din mediul rural. Şi, pentru că sunt atât de multe titluri, vor fi împărţite; o parte va ajunge către şcolarii din Crizbav.
Profesor Ariana Bucur, inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov: Noi, cadrele didactice, ne străduim să formăm competenţele şi abilităţile de lectură pentru copiii cu care lucrăm; deci gestul dumneavoastră este binevenit şi aş dori să mulţumesc Radio România Braşov FM şi organizatorilor Târgului Gaudeamus pentru această iniţiativă.
Reporter: Alte cărţi vor ajung către şcolile din Vama Buzăului.
Tiberiu Chirilaş, primar Vama Buzăului: Vor ajunge la Şcoala Gimnazială a comunei Vama Buzăului, respectiv la şcolile aparţinătoare de aceasta din satul Acriș şi din satul Buzăiel, eventual la biblioteca comunală din Vama Buzăului şi, totodată, la biblioteca şcolară a Şcolii Gimnaziale Vama Buzăului.
Reporter: Multe cărţi primite de la braşoveni au fost deja donate bibliotecii comunale din Sita Buzăului.
Radu Bularca, viceprimar Sita Buzăului, judeţul Covasna: Ajung la bilbioteca comunală şi sunt binevenite, deoarece bugetul pentru achiziţia de cărţi e mai restrâns la noi, la comună.
Reporter: Campania continuă pe tot parcursul Târgului Gaudeamus Radio România. Oricine poate aduce la târgul din Piaţa Sfatului din Braşov cărţile pe care vrea să le doneze./asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (7 septembrie)