La Ţebea au loc, astăzi, festivităţi de comemorare a 147 de ani de la moartea lui Avram Iancu. La eveniment este aşteptat preşedintele Klaus Iohannis. Şi-au anunţat prezenţa şi premierul Virocia Dăncilă şi mai mulţi membri ai guvernului. Corespondentul RRA Ilie Pintea relatează:
Reporter: Peste cinci mii de oameni sunt aşteptaţi, astăzi, la Serbările Nnaţionale de la Ţebea, manifestarea din comuna hunedoreană fiind consacarată comemorării eroului moţilor Avram Iancu, de la a cărui moarte se împlinesc 147 de ani. Evenimentul va începe la ora 10:30 în Cimitrul Eroiilor din Ţebea, cu ceremonialul depunerii coroanelor de flori la mormântul lui Avram Iancu, după care va fi oficiat un Te Deum în memoria acestuia.
În vederea bunei desfăşurări a manifetării, Prefectura Judeţului Hunedoara interzice accesul cu drapele sau însemne ale partidelor politice în spaţiul consacrat evenimentului. În timpul ceremonialului public organizatorii recomandă un comportament decent.
Traficul rutier se va închide pe DN 76 în dreptul Cimitirului Eroilor din Ţebea în intervalele orare 10:30 – 10:45 şi 14:00 – 14:30. Închiderea circulaţiei este necesară pentru formarea gărzii de onoare, prezentarea onorului militar şi defilarea Gărzii de Onoare. Situaţia din teren nu permite devierea circulaţiei pe rute ocolitoare, iar pe perioada restricţiei de circulaţie se va asigura doar deplasarea autovehiculelor destinate intervenţiilor de urgenţă. Evenimentele de la Ţebea se vor încheia cu un spectacol folcloric, ce va avea loc de la ora 14:30, la care sunt invitaţi interpreţi de renume ai muzicii populare./lazard/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (8 septembrie)